Thaigryta
I dag delar jag med mig av ett recept på en mycket god och lättlagad thaigryta som vi ofta lagar här hemma!
THAIGRYTA MED KYCKLING OCH ANANAS
4 portioner
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilè
1/2 purjolök
1 msk olja
3 tsk röd curry
1/2 burk konserverad ananas i bitar à 567 g
400 ml kokosmjölk
1 dl ananasspad
3 limeblad
1 hönsbuljong
150 g sugarsnaps, färska eller djupfrysta
1 Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjon.
2 Bryn kycklingen i oljan, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa i en halv minut.
Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och buljong.
Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjo och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter.
3 Servera thaigrytan med jasminris och isbergssallad.
En smarrig thaigryta ♥
THAIGRYTA MED KYCKLING OCH ANANAS
4 portioner
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilè
1/2 purjolök
1 msk olja
3 tsk röd curry
1/2 burk konserverad ananas i bitar à 567 g
400 ml kokosmjölk
1 dl ananasspad
3 limeblad
1 hönsbuljong
150 g sugarsnaps, färska eller djupfrysta
1 Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjon.
2 Bryn kycklingen i oljan, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa i en halv minut.
Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och buljong.
Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjo och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter.
3 Servera thaigrytan med jasminris och isbergssallad.
En smarrig thaigryta ♥
Kommentarer
Trackback