Norrlandsbesök

I onsdags fick Jonathan besök av en tjejkompis från Östersund. De träffades för snart ett år sedan då vi var i Thailand. Hon bodde med sin familj på samma hotell som vi i Bangtao på Phuket så det var där de lärde känna varandra. Efter att de kommit hem så har de hållt kontakten med varandra nästan dagligen via msn och nu så har hon alltså åkt ända hit till Värmland med tåg ( ca nio timmar, till Thailand flyger vi på ca 10! ). De har hunnit med en tur med buss till Karlstad för lite shopping och idag har de varit och bowlat här i stan och käkat mat på Thai restaurangen!
På söndag åker hon hem igen så får vi se om det blir Jonathan som tar tåget upp till Norrland nästa gång....

En lugn helg!

I fredags hade vi en liten höstfest (personalfest) med jobbet. Vi åt och drack lite gott och lite senare lekte vi några "Doobidoo" lekar :) En alldeles lagom och trevlig kväll med arbetskompisarna!
I går lördag tror jag inte att jag gjorde något vettigt, lugnt och skönt med andra ord!
I dag söndag har vi varit lite mer effektiva. På förmiddagen var vi och tränade på gymmet och när vi kom hem har vi rensat och röjt i garderober och förråd så i tvättstugan står ett gäng säckar som skall köras till tippen bl.a.  Till middag blev det en gryta med kalops, riktig husmanskost! Mmmmm, gott!


Måndag......

Idag har det varit en riktigt lååååång dag på jobbet! Började 07.30 och slutade 16.00 Sedan tillbaka till jobbet på planering mellan 17.00-19.30!  Kan inte påstå att man är sådär super effektiv alla måndagsplaneringar men men skönt när måndagarna är avklarade i alla fall :)  Har precis stoppat i oss en mycket smaskig pizza så nu ska jag sjunka ner i tv soffan och bara softa.......

Seriepremiär KIBF U-lag

I går lördag var vi till Karlstad eftersom Julias innebandylag hade seriepremiär mot Skattkärr i CAM arèna. Vi åkte lite tidigare för att hinna med lite shopping!  Handlade bl.a. fyra stycken nackkuddar på Stadium för att ha till flyget. (Tror det blir skönt att ha nånting att vila huvudet på, minns att det var rätt jobbigt för nacken sist vi flög). Handlade även en scrub-kräm och lite annat smått och gott! Julia köpte även en ny innebandy klubba för det var hon ju bara tvungen att ha! Det var tydligen ingen bra känsla i den gamla!?  Hur som helst vann de senare sin seriepremiär med 3-0 och Julia satte de två första målen - med sin nya klubba!


Julia (nr:10) in action....

Nautilus

I går skrev jag och Magnus ett ettårsavtal på Nautilus gym så nu är det bara att köra på!!! Jag har ju faktiskt varit i gång riktigt flitigt ända sedan semestern med löpning och raska promenader så det vore ju synd om man skulle lägga av nu när ångan är uppe =)  Jag vet ju av erfarenhet att det inte är alls är lika motiverande och kul att ge sig ut i mörkret och kylan och träna. Målet är att vi ska försöka träna minst två gånger i veckan men allra helst tre. Vi var på instruktion i onsdags så i går körde vi vårt första pass och det känns som det ska bli riktigt kul :) 


Lördag

I går lördag tog jag och Jonathan en promenad ner till stan och shoppade.  Jonathan var ute efter nya skor och jeans och tänk det gick riktigt smidigt (!) Ett par snygga Adidas skor och ett par Crocker jeans ( som kostade 499 kr, kanon!!! ) som satt jätte bra och dessutom blev upplagda och klara direkt i affären :)  Efter lite lunch hemma tog Julia och jag en tur ut med kameran och fotade lite härliga höstbilder, det är ju så underbart fint ute nu med alla härliga höstfärger!


Trädgårdsgatan


Varnan


När Magnus kom hem (efter ett långt arbetspass) åt vi lite god mat, fläskfilègryta med svamp och hasselbackspotatis och sedan hade vi en skön hemmakväll i tv soffan - med fotboll! Sverige spelade ju VM-kval hemma på Råsunda mot Portugal.


En glad överraskning....

I dag när jag kom hem från jobbet möttes jag av ett alldeles nystädat hem, nyskurade golv och plockat och fint :) !!! Underbart!   Magnus började sent idag så han hade varit hemma och städat hela dagen, "gulligt" tycker jag! 
Eftersom allt liksom var "klart" ( handlingen för helgen gjorde jag igår ) så drog jag på mig löparskorna och tog ett varv i spåret, regnet vräkte ner men det var alldeles underbart skönt! Efteråt en varm och härlig dusch och sedan lagade jag tacos.  Julia har två tjejkompisar hemma så inne på hennes rum sjungs det Singstar för hela kvarteret!
Trevlig helg!

Thaigryta

I dag delar jag med mig av ett recept på en mycket god och lättlagad thaigryta som vi ofta lagar här hemma!

THAIGRYTA MED KYCKLING OCH ANANAS
4 portioner

2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilè
1/2 purjolök
1 msk olja
3 tsk röd curry
1/2 burk konserverad ananas i bitar à 567 g
400 ml kokosmjölk
1 dl ananasspad
3 limeblad
1 hönsbuljong
150 g sugarsnaps, färska eller djupfrysta

1 Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjon.

2 Bryn kycklingen i oljan, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa  i en halv minut.
Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och buljong.
Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjo och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter.

3 Servera thaigrytan med jasminris och isbergssallad.


En smarrig thaigryta ♥

Bingo Lotto

I eftermiddags när Magnus och jag var till Maxi och handlade så fick vi ett (märkligt) infall och köpte oss en Bingolott! Det har väl inte hänt på år och dar men som sagt i kväll spelar vi Bingo!! Heja Heja.... Jackpot är det visst också!



Uppdatering: Nej, det blev ingen vinst denna gången och Magnus har lovat sig själv att han ska ALDRIG mer köpa en bingolott haha....   Kan dock säga att vi hade en ganska trevlig söndagskväll framför tv:n även om vinsterna uteblev!

Lena+Orup

I går var vi och ett gäng kompisar och tittade på showen med Lena och Orup i Karlstad och det var kanonbra!  Bra musik och härlig humor :)  Efteråt gick vi en barrunda i Karlstads nattliv och en liten hamburgare på Burger King slank gott ner i magen :)  Vid tvåtiden hoppade vi på den förbeställda bussen och for nöjda hemöver....
Idag blir en såndär härlig lördag då absolut inget är inbokat.  Fotbollsäsongen är ju så gott som över för detta år både för Julia och Magnus så hela helgen är bara fri! 


Lena och Orup

RSS 2.0