Gammelkroppa

I går kom jag hem från en natt i Gammelkroppa där jag var med jobbet på fortbildning. Gammelkroppa är en skogsvårdsskola och konferensanläggning som ligger naturskönt  i de värmländska skogarna i närheten av Filipstad. Vi åkte i torsdagskväll och hade en riktigt mysig kväll i  "smedjan"  där vi bjöds på grillat.   I går fredag var det jobb hela dagen med att bl a sätta upp mål för verksamheten m.m.  På eftermiddagen avslutade vi och for hem för att ta helgen!
   
                                    


99 dagar kvar.....

tills vi lämnar Sverige och reser mot ett varmt och underbart Thailand :)  Vi längtar såååååå mycket!!!!!
Snart är det dags att beställa tågbiljetter till Göteborg då de släpper de billigaste 90 dagar innan.

 
 

Brommö dag 2

Efter en skön men ganska varm natt i den lilla stugan vaknade vi 07.45 av Julias mobil som spelade Pepps Perssons: "oboy vilket vackert väder, solen skiner idag...." och det var just vad den gjorde i dag ( igen!). Alldeles underbart men oj vad det är varmt!!!    Klockan 10 skulle färjan till Brommö gå så efter lite frukost och snabb städning av stugan så hakade vi på cyklarna och for till färjeläget.  Shit! vad bilar det var på parkeringen. Vi var tydligen inte ensamma om att besöka Brommö denna heta söndagsmorgon!


Färjeöverfarten till Brommö

Väl på färjan så var vi över på fem minuter och sedan var det snabbt fram till cykeluthyraren för att hyra två cyklar till Julia och Jonathan och vi hade tur!  Tror faktiskt ändå att alla som ville hyra cyklar fick tag på en men det kan inte ha blivit många över.   Vi styrde våra cyklar norrut på ön och efter ca en halvtimme nådde vi Rövarsand som var en jättefin sandstrand men redan ganska full med folk så vi vek av till höger och hittade en jätte härlig plats utmed klipporna vid Rövaren.  Här stannade vi ett par timmar och hade det skönt i solen och när hungern började komma tände vi grillen och grillade korv med lite "smått och gott" till!


Fina cykelvägar på Brommö.                    Det här är livet!



Rövaren                                                       

Vi fortsatte sedan vår cykeltur söder ut och stannade till vid Rukehamn där vi tog lite fika och mera bad!  Vid Rukehamn kunde man vada över till ön Hovden som såg ut att ha underbara klippor men så långt hann vi inte, denna gången!
Trötta, men mycket nöjda av ännu en fantastisk dag cyklade vi tillbaka till färjeläget och färjade över till Torsö vid fem tiden.  Sedan var det bara att hoppa in i bilen och styra hemöver. Ett härligt avslut på denna semester! 


Rukehamn


Många fina cykelvägar att välja!             Härliga sandstränder vid Rukehamn


Färjeläget på Brommö

RSS 2.0